118 CR

london-interior-photographer-roberta-facchini-photography-1.jpg

118CR is a semi-detached two storey dwelling in Tolworth, sitting within the London Borough of Kingston upon Thames. The project develops a new rear extension, a total refurbishment externally and internally to the existing house, a new studio and a new staircase at the first floor and a loft extension in the existing attic for a growing family. The existing property was defined for a living/front room, separated from the rear with the stairs, a dining room and separated kitchen at the rear of the property with a little conservatory facing the garden. At ground floor the proposal integrates the kitchen and the dining with natural light coming from the ceiling in an open free space facing the garden, an incorporated a lounge area at the entrance of the space, a new toilet and new utility room under the stairs.

Ground Floor Plan
Ground Floor Plan

press to zoom
First Floor Plan
First Floor Plan

press to zoom
Second Floor Plan
Second Floor Plan

press to zoom
Ground Floor Plan
Ground Floor Plan

press to zoom
1/3
london-interior-photographer-roberta-facchini-photography-88.jpg

The existing first floor included two standard size bedroom, one small bedroom and a bathroom. The proposal create a new configuration for the bedrooms and the bathroom and transform the small bedroom in a study and allows the new stairs to access to the totally new loft. The previous attic now transformed as a loft includes a bedroom with views to the garden and natural illumination from the roof with access to the eaves creating a storage room accessed from the new closets, a separated bathroom and another studio in the hallway facing the front of the house that receive natural light from the roof. For the rear garden the proposal includes an elevated deck as an extension of the house to the garden.

london-photographer-roberta-facchini-photography-23.jpg
london-interior-photographer-roberta-facchini-photography-68.jpg
london-nordic-home-roberta-facchini-photography-2.jpg

Photography: Roberta Facchini

wr-ap_118CR_elevation.jpg

Date of completion: 2022

Total Cost: Confidential

Gross internal Floor Area: 115 sqm

Client: Facchini Family

Structural Engineer: White & Lloyd

Party Wall Surveyor: James Lewis Chartered Surveyors

Main Contractor: Analytic Limited

Photography: Roberta Facchini

wr-ap_118CR_Icon.jpg