55 WA

wr-ap_55WA_Rear Artists impression.jpg

55WA is a remodelling of a family home in Kingston. The clients brief was to design a sustainable home through the improvement of internal living spaces, with the addition of a rear and side extension, loft conversion and roof terrace. The sites generous plot lent itself to optimising the buildings potential and we worked hard to achieve this whilst conforming to strict local planning policy. The resulting design enjoys a sensitive street frontage with a more distinctive and contemporary addition to the rear, designed to complement the existing building. 

Ground Floor Plan
Ground Floor Plan

press to zoom
First Floor Plan
First Floor Plan

press to zoom
Second Floor Plan
Second Floor Plan

press to zoom
Ground Floor Plan
Ground Floor Plan

press to zoom
1/3

The design also enjoys a number of sustainable measures, from biodiverse roofs, to carefully considered orientation, to the integration of an air source heat pump, to ensure the building not only looks aesthetically pleasing but is comfortable to live in and efficient to run too.

wr-ap_55WA_Copper Corner Artists impression.jpg

Planning permission was granted in June 2022, with construction expected to commence in the Autumn of 2022.

wr-ap_55WA_Rear Elevation
wr-ap_55WA_Rear Elevation

press to zoom
wr-ap_55WA_Front Elevation
wr-ap_55WA_Front Elevation

press to zoom
wr-ap_55WA_Rear Elevation
wr-ap_55WA_Rear Elevation

press to zoom
1/2
wr-ap_55WA_Axo View.jpg

Date of completion: 2023

Total Cost: Confidential

Gross internal Floor Area: 150 sqm

Client: Mann Family

Structural Engineer: Cogley Structures

Party Wall Surveyor: TBC

Visualisations: WR-AP

wr-ap_55WA_Icon2.jpg