top of page

10 Sheep House Green

WR-AP 10SHG External View

10 Sheephouse Green is a two-storey side extension to a family home based in an Area of Outstanding Natural Beauty (AONB) in the Surrey Hills. The design features a new living room on the ground floor and a new bedroom and study on the first floor. The design of the new extension is respectful of the existing property by using thoughtful materiality and the massing is recessed at the front and rear, enhancing the overall respect for the host property.

WR-AP 10SHG External view

Careful consideration has been given to detailing, particularly using a chamfered corner on the south-east facade, which when seen from the interior guides the viewer’s eye to the outside garden and celebrates the surrounding mature trees. The proposal aims to deliver a contextual approach that improves the architecture of both the existing dwelling and the prominent rear elevation in which it sits.

Construction is currently underway, with completion anticipated in QTR 4 2022.

WR-AP 10SHG Interior view

Date of completion: 2022

Total Cost: Confidential

Gross internal Floor Area: 45 sqm

Client: Hunter Family

Structural Engineer: Cass Structural

SHG.jpg
bottom of page